728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Υποβολή φορολογικών δηλώσεων αυστηρά από 15 Μαρτίου έως 15 Ιουλίου

 Σταθερή ημερομηνία ορίζεται πλέον για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.



Σταθερή ημερομηνία ορίζεται πλέον για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, ορίζεται σταθερή ημερομηνία υποβολής από 15 Μαρτίου έως 15 Ιουλίου, ενώ εισάγεται κλιμακωτή έκπτωση 2% έως 4% για γρήγορη και εφάπαξ εξόφληση φόρου εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι που θα πληρώσουν εφάπαξ έως τις 31 Ιουλίου θα έχουν έκπτωση φόρου

– 4% αν υποβάλλουν τη δήλωσή τους έως 30 Απριλίου

– 3% αν υποβάλλουν τη δήλωση από 1η Μαΐου έως 15 Ιουνίου

– 2% αν η δήλωση υποβληθεί από 16 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου

Σε όλες τις περιπτώσεις, προϋπόθεση για τη χορήγηση έκπτωσης είναι η εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος έως τις 31 Ιουλίου. Εναλλακτικά, ο φόρος εισοδήματος θα πληρώνεται σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, χωρίς έκπτωση, με την πρώτη δόση έως 31 Ιουλίου.

«Η αλλαγή αυτή βασίζεται σε μια πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το οποίο κατά τεκμήριο εκφράζει και τους λογιστές», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Σημειώνεται ακόμη ότι, κάθε χρονιά, από τις 16 Ιανουαρίου έως την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου κάθε έτους, όλοι οι φορείς του δημοσίου που έχουν υποχρέωση ανάρτησης στοιχείων για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων, αφού εγγραφούν σε ειδικό μητρώο, θα πρέπει να ανεβάζουν τα στοιχεία έγκαιρα και χωρίς λάθη. Στην αντίθετη περίπτωση, η ΑΑΔΕ θα βεβαιώνει πρόστιμο 2.500 ευρώ στο φυσικό πρόσωπο που έχει την ευθύνη για την έγκαιρη και σωστή αποστολή των στοιχείων, με προσαύξηση 50 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης. Πρόστιμο προβλέπεται και στον διοικητή της ΑΑΔΕ ή στον υποδιοικητή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αν καθυστερήσει να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων πέραν της 15ης Μαρτίου.

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης εφεξής το κράτος δεν θα ζητάει μόνο από τους φορολογούμενους να είναι εντάξει με τις προθεσμίες, θα το ζητάει και από την ΑΑΔΕ και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του δημοσίου, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.




πηγη:https://www.epiruspost.gr/
Υποβολή φορολογικών δηλώσεων αυστηρά από 15 Μαρτίου έως 15 Ιουλίου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Οκτωβρίου 16, 2024 Rating: 5   Σταθερή ημερομηνία ορίζεται πλέον για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομ...

Ετικετες

Previous
This is the most recent post
Παλαιότερη Ανάρτηση
[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: