728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές 5 κοινότητες του νομού Πρεβέζης



Στον νέο κατάλογο των περιοχών με φυσικά μειονεκτήματα, περιλαμβάνονται πέντε κοινότητες του νομού Πρεβέζης, με αποτέλεσμα οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών, να καθίστανται δυνητικοί δικαιούχοι αντίστοιχης εισοδηματικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΑ. Με τον νέο κατάλογο, αποκαθίσταται μία αδικία χρόνων, καθώς οι ενταχθείσες πλέον αγροτικές περιοχές του νομού μας, αποκλείονταν έως σήμερα από τα συγκεκριμένα μέτρα στήριξης.

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια των μέτρων κοινωνικής προστασίας των οικογενειών που κατοικούν σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, προκειμένου αφενός να ενισχυθεί το εισόδημά τους και αφετέρου, να αποτραπεί ο κίνδυνος εγκατάλειψης του τόπου όπου ζουν, καταβάλλεται ετησίως από τον ΟΠΕΚΑ, επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Οι περιοχές του νομού μας που περιλαμβάνονται στον νέο κατάλογο περιοχών με φυσικά μειονεκτήματα, αφορούν τις κάτωθι κοινότητες:Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου, δήμου Ζηρού
Τοπική Κοινότητα Γυμνότοπου, δήμου Ζηρού
Τοπική Κοινότητα Δρυοφύτου, δήμου Ζηρού
Τοπική Κοινότητα Ρωμιάς, δήμου Ζηρού
Τοπική Κοινότητα Καναλλακίου, δήμου Πάργας.

Οι ενισχύσεις που καταβάλλονται στους δικαιούχους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, συμβάλλουν στην τόνωση του οικογενειακού εισοδήματος και στη διατήρηση της αγροτικής οικονομίας στις περιοχές αυτές, ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός της ένταξης όλης της κοινότητας του Καναλλακίου στον προαναφερόμενο κατάλογο περιοχών με φυσικά μειονεκτήματα.

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία των αιτήσεων για την καταβολή του σχετικού επιδόματος, εκτείνεται έως τις 30/10 και πραγματοποιείται μέσω αντίστοιχης πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ. Οι κάτοικοι του νομού μας, μπορούν να συμβουλευθούν τους καταλόγους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, καθώς και τις προϋποθέσεις χορήγησης, στον διαδικτυακό τόπο του ως άνω αναφερόμενου φορέα.

Επισημαίνεται επίσης, ότι η ένταξη κοινοτήτων στους καταλόγους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, επιφέρει και άλλα μέτρα, πέραν της ετήσιας καταβολής του επιδόματος, για τη στήριξη του αγροτικού πληθυσμού και τη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεχίζει τις παρεμβάσεις για την ενίσχυση των περιοχών που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα μειονεκτήματα, οι οποίες μπορούν να ευνοήσουν τις γεωργικές δραστηριότητες και τη βελτίωση του εισοδήματος των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών του νομού μας.
Στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές 5 κοινότητες του νομού Πρεβέζης Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2024 Rating: 5 Στον νέο κατάλογο των περιοχών με φυσικά μειονεκτήματα, περιλαμβάνονται πέντε κοινότητες του νομού Πρεβέζης, με αποτέλεσμα οι μόνιμοι κάτοι...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: