728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Καμπανάκι και από την Emera για τα οικονομικά του Δήμου Πάργας


“Καμπανάκι” και από την Emera για τα οικονομικά του Δήμου Πάργας




Σχετικά με την ανακοίνωση που δόθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Πάργας αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, η παράταξη “Βήμα στο αύριο” οφείλει να αναφέρει τα εξής:
Αρχικά, χαρακτηρίζεται ως θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά κατά την διάρκεια των θητειών της η Δημοτική Αρχή αναγκάζεται να λογοδοτήσει δημόσια στους πολίτες δίνοντας στοιχεία, λόγω της αποτελεσματικής άσκησης αντιπολίτευσης από την παράταξη “Βήμα στο αύριο”.
Εν συνεχεία, αξίζει να σταθεί κανείς στο ποσό των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Ποσό το οποίο η Δημοτική Αρχή παραδέχεται δημόσια ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει με ίδια μέσα και περιμένει ως “μάννα εξ ουρανού” επιχορήγηση (αν την λάβει) του Υπουργείου Εσωτερικών για να το αποπληρώσει!
Μάλιστα, είτε από αφέλεια, είτε από βιασύνη, είτε (ελπίζουμε) εκ παραδρομής, το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών (Αριθμ.πρωτ: 59114) το οποίο αναφέρει στην ανακοίνωση της η Δημοτική Αρχή βάση του οποίου κατέθεσε αίτημα επιχορήγησης, αφορά απόφαση επιχορήγησης δήμων στην οποία ο Δήμος Πάργας δεν περιλαμβάνεται! (Το έγγραφο επισυνάπτεται).
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Δημοτική Αρχή, δεν περιλαμβάνονται στις ληξιπρόθεσμες οφειλές εκκρεμείς υποχρεώσεις προς ΦΟΔΣΑ, υπηρεσίες ενέργειας κ.α κάτι που σημαίνει ότι η Δημοτική Αρχή δεν υποχρεούται να εισηγηθεί την αύξηση των δημοτικών τελών για το έτος 2025.
Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Πάργας, δεν είναι η μοναδική “μαύρη κηλίδα” στην οικονομική διαχείριση των Οικονομικών του.
Βάση νόμου του Υπουργείου Οικονομικών ο Δήμος υποχρεούται κάθε χρόνο να συντάξει ετήσια οικονομική έκθεση πεπραγμένων του προηγούμενου οικονομικού έτους, καθώς και έκφραση ελεγκτικής γνώμης περί της επάρκειας του συστήματος ελέγχου και της αποτελεσματικότητας του συστήματος των δικλείδων ασφαλείας.
Σύμφωνα λοιπόν με την γνωστοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του ελέγχου που πραγματοποίησε η εταιρεία Emera, έπειτα από ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ανάθεση της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος Πάργας βρίσκεται σε κατάσταση ΥΨΗΛΟΥ κινδύνου λόγω συνεχών αναμορφώσεων του προϋπολογισμού κάτι που υποδηλώνει κάκιστο προγραμματισμό.








Καμπανάκι και από την Emera για τα οικονομικά του Δήμου Πάργας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 05, 2024 Rating: 5 Σχετικά με την ανακοίνωση που δόθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Πάργας αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: