728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Με επιτυχία πραγματοποήθηκαν τα «Παργινα 2024»

παρουσίαζοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα,  όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλάμβανε:


Χιλιάδες κόσμου Ελλήνων και ξένων επισκεπτών προσέλκυσαν τα «Παργινά 2024» που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Πάργας.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην προβλήτα της Πάργας το βράδυ της 15ης Αυγούστου, παρουσίαζοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα,

όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλάμβανε:


· Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Πάργας,Νίκο Ζαχαριά.


· Χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότας Πάργας,Τάσο Παπανικολάου


· Αναλυτική ιστορική αναδρομή: Μέσα από την παρουσιάση, αναδείχθηκαν σημαντικές πτυχές από την ιστορία της Πάργας, με ιδιαίτερη έμφαση στη “Φυγή των Παργινών” και την “Επιστροφή” τους μετά από σχεδόν 100 χρόνια. Η αναβίωση της ιστορίας αυτής αποτέλεσε κεντρικό στοιχείο των εκδηλώσεων.


· Παραδοσιακή βαρκαρόλα: Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της παραδοσιακής βαρκαρόλας, ένα μοναδικό έθιμο της Πάργας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Οι βάρκες στολίστηκαν και φωταγωγήθηκαν, δημιουργώντας μια μαγευτική ατμόσφαιρα στο λιμάνι της πόλης.


· Δρώμενο,που αναπαριστά την Επιστροφή των Παργινών στον Τόπο τους.


· Πυροτεχνήματα: Το φινάλε των εκδηλώσεων σηματοδοτήθηκε από ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων, που φώτισε τον ουρανό της Πάργας και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.


· Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικά ακούσματα σύγχρονης,έντεχνης,λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.


Μία μεγάλη γιγαντοοθόνη είχε στηθεί στην είσοδο του Λιμανιού προκειμένου να προσφέρει στο κοινό την καλύτερη δυνατή θέαση της εκδήλωσης για όσους δεν κατάφεραν να έχουν πρόσβαση σε σημεία οπτικής επαφής .

Ο Δήμος Πάργας,εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση των “Παργινών 2024”, καθώς και στους επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις. Η μαζική συμμετοχή και ο ενθουσιασμός του κοινού αποτελούν τη μεγαλύτερη επιβράβευση για τις προσπάθειές μας να προβάλουμε και να διατηρήσουμε ζωντανή την πολιτιστική μας κληρονομιά.









Με επιτυχία πραγματοποήθηκαν τα «Παργινα 2024» Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Αυγούστου 17, 2024 Rating: 5 Χιλιάδες κόσμου Ελλήνων και ξένων επισκεπτών προσέλκυσαν τα «Παργινά 2024» που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Πάργας.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: