728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δύο επιχειρήσεις του Λιμενικού για τη διάσωση σκαφών

 limeniko skafosΤις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Ηγουμενίτσας, των Συβότων και της Πάργας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για την ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Βελγίου, στη θαλάσσια περιοχή 2,7 ν.μ. νοτιοανατολικά της Πάργας.



Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Ηγουμενίτσας, των Συβότων και της Πάργας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για την ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Βελγίου, στη θαλάσσια περιοχή 2,7 ν.μ. νοτιοανατολικά της Πάργας.

Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ιστιοφόρο-καταμαράν (Ι/Φ-ΚΑΤ/ΡΑΝ) σκάφος, συνοδεία των οποίων το Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια στον όρμο ¨ΛΥΧΝΟΣ¨ της Πάργας.

Οι έξι αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους (3 υπήκοοι Βελγίου και 3 υπήκοοι Ισπανίας) είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πάργας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.

Επίσης το απόγευμα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Ηγουμενίτσας και των Συβότων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), για την ύπαρξη ενός ερασιτεχνικού σκάφους σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Πλαταριάς.

Αμέσως, στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνοδεία του οποίου το ερασιτεχνικό σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πλαταριάς.

Οι τρεις αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους (υπήκοοι Ιταλίας) είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.



πηγη:https://www.epiruspost.gr/
Δύο επιχειρήσεις του Λιμενικού για τη διάσωση σκαφών Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Ιουλίου 24, 2024 Rating: 5   Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Ηγουμενίτσας, των Συβότων και της Πάργας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: