Θα συμμετάσχουν στον τελικό του διεθνούς διαγωνισμού μαθητικής επιχειρηματικότητας «Diamond Challenge»
Λύση σε όσους πάσχουν από άνοια υπόσχονται να δώσουν δύο Ελληνίδες μαθήτριες οι οποίες θα συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό του διεθνούς διαγωνισμού μαθητικής επιχειρηματικότητας «Diamond Challenge» που πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Delaware των ΗΠΑ. Στον εν λόγω διαγωνισμό σημειώνεται πως συμμετέχουν 35 χώρες.
Όπως επισημαίνει σε σχετικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «Καθημερινή» στα μέσα του Απριλίου οι δύο μαθήτριες της Β' Λυκείου, η Νέλλη και η Μαρία θα ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους και θα κάνουν το μεγάλο ταξίδι ως το Νιούαρκ για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη μεγάλη διοργάνωση κερδίζοντας μια εμπειρία ζωής.
Πρόκειται για τις μαθήτριες Κανέλλα (Νέλλη) Παπακώστα - Σαμπατακάκη και Μαρία Παπαγγελέτου, οι οποίες σχημάτισαν την ομάδα Zero%Risk και αναδείχθηκαν νικήτριες στην τελική φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας «Diamond Challenge». Ήταν η πρώτη χρονιά που ο διαγωνισμός «άνοιξε» σε όλους τους μαθητές Γενικών Λυκείων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων από όλη τη χώρα (τα προηγούμενα χρόνια ήταν ενδοσχολική διοργάνωση του Αμερικανικού Κολλεγίου). Στον ελληνικό τελικό έφτασαν συνολικά οκτώ συμμετοχές από αντίστοιχες ομάδες, η επιλογή των οποίων έγινε απευθείας από το Πανεπιστήμιο Delaware των ΗΠΑ.
Η θεματική ενότητα του φετινού διαγωνισμού για την Ελλάδα ήταν «Καινοτόμες Λύσεις για Κοινωνικά Ζητήματα (Social Innovation)», οι ιδέες έπρεπε να συμβάλουν στην επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος και να έχουν θετική συνεισφορά στον πολίτη, στην κοινωνία και στο περιβάλλον.
Η ιδέα της Νέλλης και της Μαρίας έδινε λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται όταν ο πάσχων από άνοια ή ένα παιδί έχει χαθεί και δεν είναι σε θέση να επιτρέψει στο σπίτι χωρίς βοήθεια. Το προϊόν που παρουσίασαν αποτελείται από ένα βραχιόλι εξοπλισμένο με ένα μικροτσίπ και ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης (Panic Button), το οποίο φοράει ο ηλικιωμένος ή το μικρό παιδί και έναν αισθητήρα που τοποθετείται στην είσοδο του σπιτιού, του οίκου ευγηρίας ή του νηπιαγωγείου. Το βραχιόλι συνδέεται μέσω εφαρμογής με το Google maps και σε περίπτωση που το άτομο το οποίο χρήζει παρακολούθησης εξέρχεται από το κτίριο, στέλνει μήνυμα συναγερμού σε προεπιλεγμένα κινητά τηλέφωνα, ενημερώνοντας για την έξοδο του προσώπου και υποδεικνύοντας τη διαδρομή που ακολουθεί ο ασθενής ή το παιδί.
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή».
Δεν υπάρχουν σχόλια: