Από «Porto Valto» έγινε… «Porto Parga» και εφόσον προχωρήσει η υλοποίησή του, θα φέρει νέα δεδομένα στο τουριστικό προϊόν της Πάργας και συνολικά του Δήμου Πάργας. Ο λόγος για επενδυτικό σχέδιο ύψους 12 εκατομ. ευρώ, που αφορά την κατασκευή και λειτουργία τουριστικού λιμένα σκαφών αναψυχής, δυναμικότητας 218 θέσεων ελλιμενισμού και ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, δυναμικότητας 61 δωματίων – 130 κλινών στην Πάργα.
Ειδικότερα, στις 26 Αυγούστου 2014, το atpreveza.gr με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του, αξιοποιώντας όλο το φάσμα των δημοσιογραφικών πληροφοριών που είχε στη διάθεσή του, έφερε στο φως της δημοσιότητας το επενδυτικό σχέδιο επιχειρηματία, με το οποίο θα κατασκεύαζε τουριστικό λιμένα εντός της παραλίας του Βάλτου στην Πάργα (δείτε ΕΔΩ).
Το επενδυτικό σχέδιο είχε πιάσει στον… ύπνο τόσο την Περιφέρεια Ηπείρου, όσο και το Δήμο Πάργας, που δεν γνώριζαν τις κινήσεις που είχαν γίνει σε επίπεδο Υπουργείων και ακολούθησε ένα «γαϊτανάκι» αντιδράσεων, τόσο από το Δήμο Πάργας, όσο και από κινήσεις πολιτών.
Στις 15 Δεκεμβρίου 2014, το δημοτικό συμβούλιο Πάργας συνεδρίασε για το θέμα αυτό και αποφάσισε κατά πλειοψηφία το εξής (σύμφωνα με την εισήγηση της πλειοψηφίας):
«Δεν εγκρίνουμε τη χωροθέτηση τουριστικού λιμένα μέσα στον κόλπο του Βάλτου, θέλουμε το λιμάνι που υπάρχει να παραμείνει ως έχει για τις ανάγκες των τοπικών αλιέων, των λεμβούχων και για τα σκάφη των ντόπιων που ελλιμενίζονται εκεί πέρα, προτείνουμε δε -για να μην μας πουν ότι διώχνουμε τον επενδυτή και δε θέλουμε επενδύσεις- την κατασκευή της μαρίνας στο σημείο που βρίσκεται απ’ την πίσω πλευρά του Βάλτου και ξεκινάει από το Ακρωτήρι Κελαηδιό και πέρα» (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ τα πρακτικά της συνεδρίασης).
Από τότε ο επενδυτής δεν… παράτησε το πλάνο του. Στις 24/3/2017 αποστέλλει μελέτη ανάπτυξης τουριστικού λιμένα και ξενοδοχειακής μονάδας στη θέση Κελαηδιό της Δ.Ε. Πάργας, στη Διεύθυνση Χωροταξικού Σχεδιασμού και Υποδομών του Υπουργείου Τουρισμού (Τμήμα Χωροθέτησης Τουριστικών Λιμένων) και ζητά να προχωρήσει η χωροθέτηση.
Στις 25/4/2017 το Υπουργείο ενημερώνει με έγγραφό του το Δήμο Πάργας και του ζητά να αποσταλεί η άποψη του Δήμου Πάργας και του δημοτικού συμβουλίου για το ζήτημα. Φυσιολογικά το θέμα θα συζητηθεί άμεσα σε δημοτικό συμβούλιο, καθώς οι χρονικές προθεσμίες είναι ασφυκτικές.
Ο επενδυτής μάλιστα αναφέρει πως συμβαδίζει η τροποποίηση της χωροθέτησης, τόσο με τις υποδείξεις του δημοτικού συμβουλίου Πάργας, όσο και με την Έκθεση Αναλυτικής Αρχαιολογικής Τεκμηρίωσης που έχει εκπονηθεί ήδη από το 2013, ενώ έχει προσκομίσει στο Υπουργείο Τουρισμού και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.
πηγη:http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/23411-apokleistiko-proxora-i-polytelis-marina-parga.html
Δεν υπάρχουν σχόλια: