Το πιο ουσιαστικό βήμα για την αναστήλωση της γέφυρας στην Πλάκα, έγινε, δεκαπέντε μήνες μετά την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Ηπείρου.
Χάρη στην συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, των τοπικών αρχαιολογικών υπηρεσιών, του ΤΕΕ και του Πολυτεχνείου που έχει σηκώσει το βάρος της μελέτης, όλοι μπορούν να είναι πλέον αισιόδοξοι ότι το γεφύρι θα ξαναπάρει τη θέση του στην περιοχή των Τζουμέρκων και στην Ήπειρο!
Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, μετά από μία πολύωρη συνεδρίαση, γνωμοδότησε θετικά για την μελέτη αναστήλωσης, ζητώντας να συμπληρωθεί ένα τμήμα που αφορά στην πασάλωση που θα γίνει στον ποταμό.
Παράλληλα από την κοίτη του ποταμού θα ξεκινήσει η ανέλκυση όλων των τμημάτων της κατεστραμμένης γέφυρας, τα οποία εργοταξιακά πια θα αποφασιστεί αν θα επαναχρησιμοποιηθούν και σε ποιο βαθμό.
Το έργο χαρακτηρίζεται ως ειδικό και επείγον, γεγονός που επιτρέπει να «τρέξουν» οι διαδικασίες με γρήγορους ρυθμούς.
«Είχαμε άριστη συνεργασία και είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.. Είμαι και αισιόδοξος.. Στόχος όλων είναι να γίνουν οι εργασίες αυτές μέσα στο καλοκαίρι ώστε μετά να μιλούμε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αναστήλωση», δήλωσε στο Epiruspost.gr μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αν μέσα στο καλοκαίρι έχει ολοκληρωθεί η ανέλκυση των πέτρινων τμημάτων του γεφυριού και όλες οι πρόδρομες εργασίες, τότε σε μία διετία η γέφυρα μπορεί να είναι και πάλι στη θέση της.
πηγη: http://www.epiruspost.gr/ipiros/ioannina/38583-2016-06-09-15-44-54.html
Δεν υπάρχουν σχόλια: