728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η διαχείριση των υδάτων στον Αχέροντα αποτελεί μνημείο αδιαφορίας για τις συνέπειες που μπορεί να προκληθούν

ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Ή ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΕΡΔΟΣ & ΨΗΦΟΥΣ


Η διαχείριση των υδάτων στον Αχέροντα αποτελεί μνημείο αδιαφορίας για τις συνέπειες που μπορεί να προκληθούν. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός επιστήμονας για να καταλάβεις ότι θα πλημμυρίσουν περιοχές γύρω από το ποτάμι, όταν επί δεκαετίες υπάρχει το ίδιο πρόβλημα.

Δεν πρόκειται για κάποιο λάθος, ή «αμέλεια», αλλά συνειδητή σκοπιμότητα αδιαφορίας. Οι καταστροφές αυτές είναι αποτέλεσμα της υποταγής της φύσης και της ανθρώπινης ζωής στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Για άλλη μια φορά βέβαια επανέρχεται με τραγικό τρόπο η αδιαφορία σε ότι έχει να κάνει με την περιουσία και την ζωή των λαϊκών οικογενειών. Χρόνια τώρα ανά τακτά διαστήματα πλημμυρίζει η ίδια περιοχή.

Όχι μόνο δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο αλλά ούτε το παραμικρό σχέδιο-μελέτη δεν έχει εκπονηθεί που να φιλοδοξεί να λύσει το πρόβλημα σε βάθος χρόνου. Τα μερεμέτια με ολίγον τύχη αποτελούν τη πολιτική των κυβερνήσεων, της περιφέρειας και των δήμων. Η «ανάπτυξη» που μας παρουσιάζουν δεν χωράει τα λαϊκά συμφέροντα.

Το μόνο που δουλεύει «τέλεια» είναι η οικοπεδοποίηση περιοχών, η ασυδοσία επιχειρηματιών,  η άναρχη έκδοση οικοδομικών αδειών, με ρέματα και καταβόθρες παραδομένα σε ιδιοκτησίες διογκώνοντας το αλισβερίσι του κέρδους γύρω από την γη, η οποίο καθοδηγείται από την περιφέρεια και το δήμο.

Η κοινωνία χρειάζεται διαχείριση των αναγκών της όχι με κριτήριο το κέρδος μιας μικρής μειοψηφίας αλλά με κριτήριο το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας των αγροτών και των εργαζομένων της περιοχής.

Απαιτούνται έργα διαχείρισης του υδάτινου πλούτου, δημόσια αντιπλημμυρικά έργα τόσο για την προστασία από πλημμύρες το χειμώνα όσο και για την άρδευση το καλοκαίρι.

Απαιτείται πάνω απ’ όλα η διαχείριση του υδάτινου πλούτου να φύγει από τα χέρια των κερδοσκόπων  και του πολιτικού τους προσωπικού και να περάσει στον έλεγχο της κοινωνίας.

Να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες και να αποζημιωθούν ολοκληρωτικά όλοι οι πληγέντες. Καλούμε το λαό του Φαναρίου να μην περιμένει την αποκατάσταση των ζημιών αλλά να οργανωθεί από τα κάτω και να πιέσει αγωνιστικά για την όσο πιο γρήγορη λύση των προβλημάτων του.

Η δημοτική κίνηση ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ στο Φανάρι και τη Πάργα
Η περιφερειακή κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ


Για να μαθαίνετε όλα όσα συμβαίνουν στην Ήπειρο κάντε Like ΕΔΩ
Η διαχείριση των υδάτων στον Αχέροντα αποτελεί μνημείο αδιαφορίας για τις συνέπειες που μπορεί να προκληθούν Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015 Rating: 5 ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Ή ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΕΡΔΟΣ & ΨΗΦΟΥΣ Η διαχείριση των υδάτων στον Αχέροντα αποτελεί μνημ...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: