728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ-Συσκευή παρακολούθησης ασθενών με Πάρκινσον!

Μπορεί τα προβλήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου να είναι πολλά, όπως εξάλλου και σε κάθε άλλο ίδρυμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όμως το ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο που παράγεται σ’ αυτό παραμένει σε υψηλό επίπεδο.Αυτό αποδεικνύει η πρόσφατη βράβευση από το Υπουργείο Παιδείας έρευνας την οποία διεξήγαγε επιστημονική ομάδα του ΤΕΙ, με τη συμμετοχή και ερευνητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επικεφαλής της οποίας είναι ο Καθηγητής Εφαρμογών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Δρ. Αλέξανδρος Τζάλλας.

Παρακολούθηση ασθενών 
Η έρευνα, η οποία βραβεύθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Ακαδημαϊκή και Επιστημονική Αριστεία» του Υπ. Παιδείας, αφορά στην δημιουργία συστημάτων οικιακής παρακολούθησηςασθενών με νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως είναι το Πάρκινσον. 
Η ανάπτυξη, μελέτη και χρήση αυτών των φορέσιμων συσκευών και mobile εφαρμογών στους ασθενείς στοχεύει στην εισαγωγή της έννοιας της συνεχούς και αντικειμενικής παρακολούθησης της κινητικής κατάστασης του ασθενούς στο σπίτι και αποτελεί κατά συνέπεια σημαντικό βοηθητικό εργαλείο υποστήριξης της ιατρικής πρακτικής για την παροχή βέλτιστης και εξατομικευμένης υγείας στους ασθενείς, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του ΤΕΙ Ηπείρου.Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι τέτοιες συσκευές, που να εστιάζουν στα κινητικά προβλήματα της νόσου του Πάρκινσον και άλλων παρεμφερών ασθενειών δεν είναι σήμερα διαθέσιμες στην αγορά. H έρευνα του Αλ. Τζιάλλα και των συνεργατών του στηρίχθηκε σε διεθνή και μακροχρόνια επιστημονική και τεχνολογική εμπειρία.

Η επιστημονική ομάδα 
Η ερευνητική ομάδα που διακρίθηκε για την έρευνά της, πέρα από τον Δρ. Αλέξανδρο Τζιάλλα,απαρτίζεται από τους εξής επιστήμονες: Mάρκο Τσίπουρα, Επιστημονικό Συνεργάτη της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών στο ΤΕΙ Ηπείρου, Ιωάννη Σμάνη, υποψήφιο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σπύρο Κονιτσιώτη, αναπληρωτή Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ευάγγελο Καρβούνη, επιστημονικό Συνεργάτη Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, του ΤΕΙ Ηπείρου καιΝικόλαο Γιαννακέα, επιστημονικό Συνεργάτη της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ.


Για να μαθαίνετε όλα όσα συμβαίνουν στην Ήπειρο κάντε Like ΕΔΩ
ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ-Συσκευή παρακολούθησης ασθενών με Πάρκινσον! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Φεβρουαρίου 07, 2015 Rating: 5 Μπορεί τα προβλήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου να είναι πολλά, όπως εξάλλου και σε κάθε άλλο ίδρυμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όμως το ακαδημαϊκ...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: