728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου για τις καταστροφικές πλημμύρες στους Δήμους Πάργας και Ζηρού

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου για τις καταστροφικές πλημμύρες στους Δήμους Πάργας και Ζηρού
Ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Πρέβεζας, Στρατός Ιωάννου  μίλησε στον Prisma 95,1 και αναφέρθηκε στα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα  στο δήμο Πάργας και Ζηρού.
«Είχαμε πολλές κατολισθήσεις σε οδικά δίκτυα και  πλημμύρες σε τεράστιες εκτάσεις, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, καταστήματα  και σπίτια. Ευτυχώς – πρόσθεσε- όλα τα αναχώματα είναι αποκατεστημένα, ειδικά στον ποταμό Αχέροντα, ενώ παράλληλα  προσπαθούμε  να αποκαταστήσουμε  το οδικό δίκτυο σε συνεργασία με του δήμους και να καταγράψουμε τις ζημιές στις περιουσίες των ιδιωτών».
Επίσης ο κ.Ιωάννου ανέφερε ότι μετά την εισήγηση  του στο γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας, ώστε να κηρυχτεί  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Ζηρού και Φαναριού, ήρθαν κλιμάκια από την  Αθήνα να καταγράψουν τις ζημίες κυρίως  σε κτίρια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
Ερωτηθείς για  την απαγόρευση καθαρισμού του πόταμου Αχέροντα από τις υπηρεσίες (Αρχαιολογία ,δασαρχείο) όπου ήταν και η αρχική αιτία υπερχείλισης του πόταμου, ο κ. Ιωάννου είπε «Η Αρχαιολογία δεν ανήκει στην περιφέρεια αλλά στο υπουργείο πολιτισμού, ενώ το δασαρχείο ανήκει στην αποκεντρωμένη διοίκηση, και ο φορέας διαχείρισης στο ΥΠΕΚΑ. Οι υπηρεσίες  εφαρμόζοντας το νόμο πράττουν σωστά, αλλά πρέπει να υπάρχει ευελιξία  στη ζώνη πλημμύρων, ώστε να εξετάσουμε διαφορετικά αυτή την περίπτωση.. γιατί δεν δύναται να πλημμυρίζει ολόκληρο Καναλάκι . Στόχο μας πρέπει να είναι ο άνθρωπος  και η περιουσία του.» είπε χαρακτηριστικά.
«Παρόλα αυτά ο μηχανισμός λειτούργησε σωστά χάρη στην αυταπάρνηση των ανθρώπων  του δήμου, της περιφέρειας, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και των πολιτών» κατέληξε.



πηγη:http://www.fanaripress.gr/preveza/antiperiphereiarkhes-prebezas-stratos.html

Για να μαθαίνετε όλα όσα συμβαίνουν στην Ήπειρο κάντε Like ΕΔΩ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου για τις καταστροφικές πλημμύρες στους Δήμους Πάργας και Ζηρού Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015 Rating: 5 Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου για τις καταστροφικές πλημμύρες στους Δήμους Πάργας και Ζηρού Ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Π...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: